Fest,  Hotell,  Tips och Nyheter

Andra platser värda ett besök

Vi anser att Virsbo är den bästa plasten att semestra på, men är medvetena om att andra kanske inte håller med. För att vara lite mer objektiv tänkte vi tipsa om några andra platser som erbjuder saker som vi inte kan. 

Höga Kusten

Virsbo är inte ett världsarv, men Höga Kusten är det. Platsen är som gjord för äventyrare och ser man till all turistinformation i området finns det något för alla. Du kan campa eller tälta, bo i stuga eller boka ett hotellrum i området. Du kan klättra upp på Skuleberget om du känner dig manad, eller välja gångstigarna om du går med familj eller husdjur. På toppen kan du unna dig en öl eller en våffla och bara njuta av utsikten. Det finns över hundra kilometer vandringsstilar där du får uppleva en av de vackraste naturerna i landet. Under sommaren myllrar det av liv på campingen och i skogen så var ute i tid att boka en campingplats eller stuga. Om du känner dig sugen på lite stadsaktiviteter har du både Örnsköldsvik och Härnösand runt knuten. Om du är villig att resa några mil extra kan du åka ned till Sundsvall.

Gotland

Virsby ligger inte på en ö, men Gotland är en ö och en vacker sådan. Deras starkaste dragplåster är Medeltidsveckan som går av stapeln om 150 dagar. Det sker över 500 evenemang under vecka och det är helt gratis att gå dit. Det är som en stor stadsfestival. Om du vill besöka deras tornerspel eller konserter behöver du lösa en biljett och det är bra att göra innan du åker eftersom biljettköerna på plats kan bli väldigt långa. Du behöver inte komma utklädd men det är så klart roligt om du också väljer att ta på dig några medeltida kläder för att sjunka in i atmosfären och vara en del av händelsen.

 

Comments Off on Andra platser värda ett besök