Västerås

Västerås är en central ort och det nära läget till Mälaren gör att och det var hit järn och koppar kom från gruvorna i Bergslagen. Västerås närhet till Wirsbo gör att mycket av den malm som bröts på bruksorten skickades vidare ut från Västerås. Västerås ligger vid Svartån och namnet har kommit från att Svartåns mynning ut i Mälaren tidigare kallades Aros. Vid Aros var Västerås beläget vid den västra stranden och därifrån kommer namnet Västra Aros som senare blev Västerås.

Skrapan

Västerås är Sveriges femte största stad och den har kanske gjort sig mest känd för sina stora gurkodlingar. Men, gurkstaden har mycket mer att erbjuda turisterna. I Västerås finns faktiskt också Sveriges femte största skyskrapa. Denna kallas kort och gott “Skrapan” och den är en mäktig syn där den reser sig upp i skyn. Om man vill passa på att hitta ett lunch- eller middagsställe när man besöker Skrapan kan man ta hissen nästan längst upp för att äta på en restaurang som mycket fyndigt heter “Karlsson på taket”. Här har man en fantastisk utsikt över Västerås samtidigt som man intar en god rätt från det framstående köket.

Den fina bilden över Skrapan har fotats av elektronhjärnan och du hittar originalet här.

 

Engsö slott

Om man har tid över när man hälsar på i Västerås kan man passa på att ta en tur ut till Ängsö. Detta är en härlig liten ö och om man är intresserad av att spela golf finns här en vackert belägen 18-hålsbana. Men den stora sevärdheten på Ängsö är ändå Engsö slott. Se upp bara så du inte stöter på något slibbigt väsen för på detta slott spökar det!

Västerås

Om du inte har möjligtet att boka din konferens på Wirsbo Brukshotell kan Västerås vara ett bra alternativ. Här finns fler möjligheter att hitta bra konferens-hotell och du kan enkelt välja ett bra hotell på hotellvästerås.com. Denna bokningssida ger dig tillgång till i stort sett alla hotell i Västerås och det förenklar ditt sökande efter ett bra hotell.

Från Västerås finns också många trevliga små utflykter att göra. Ovan har vi sett Skrapan och Engsö slott som exempel på besöksmål. Om man vill resa lite längre är det intressant att besöka Virsbo och påbörja en resa efter Strömsholms kanal.  Man kan med fördel paddla kanot en bit efter denna kanal och det kan vara en trevlig aktivitet i samband med en konferens eller en “kick-off” tillsammans med arbetskamraterna. För att få mer information om Strömsholms kanal kan du besöka deras hemsida. Här ser du också tydligt kanalens sträckning och du får tips om hur du kan resa utefter kanalen och vilka sträckningar du kan färdas.