Hotell

En bra hotellfrukost

För många av oss innebär en hotellvistelse avkoppling från den gråa, trista vardagen och vi har därmed möjlighet och framförallt tid att ägna oss åt en ordentlig frukost. Standarden på hotellfrukosten kan vara avgörande för hur vi upplever hotellvistelsen, därför är en bra hotellfrukost oerhört viktig också för hotellet.

Frukostkulturen ser olika beroende på var i världen du befinner dig men oftast finns ändå en relativt enad uppfattning om hur en bra hotellfrukost ska se ut.

Hotellfrukost

Stort utbud

Utbudet kan se väldigt olika ut beroende på vilken typ av frukost hotellet valt att satsa på, de vanligaste är buffé och á la carte. Storleken på utbudet kan också variera beroende på vilken typ av gäster hotellet vanligtvis har, ett stort internationellt hotell har sannolikt ett rikare utbud än ett mindre ortshotell.

Bra råvaror

I dessa dagar skall bra mat gärna beskrivas som ”fräsch” och ”nyttig”. Detta kan såklart vara subjektivt beroende på vilken diet man hoppat på, men bra råvaror på frukostbordet slår aldrig fel, varken för kropp eller smaklökar. Här kan du läsa om hur en bra frukost bör se ut från en hälsoaspekt.

Omtanke och service

Ofta räknas även service och personlig omtanke in i betyget gällande frukosten. Ett trevligt bemötande går alltid hem och det ger även ett positivt intryck när personalen rör sig i lokalerna och ser till att all mat finns tillgänglig.

Det kan också tilläggas att antalet stjärnor hotellet inte nödvändigtvis behöver säga något om frukostens standard. Ett tips är därför att läsa oberoende recensioner för det hotell du önskar bo på.

Att ”äta ute”

För många människor utgör hotellfrukosten ett än trevligare inslag i vistelsen om den går att inta ute i trädgården. En vackert anlagd trädgård med inbjudande lummig grönska välkomnar på ett alldeles särskilt sätt även den mest morgontrötta av hotellgäster. För dig som tycker att trädgård och den naturliga miljön utanför hotellet är viktig finns mer information här.

Comments Off on En bra hotellfrukost