Tips och Nyheter,  Trädgård

Lägg en vacker stengång

Att inreda hotell innebär inte bara att man piffar upp utrymmen inne i byggnaden, såsom reception, hotellrum eller foajé. Hotellets ansikte utåt, dvs. trädgården, är minst lika viktig. Att anlända till ett hotell som visar sig i sitt esse får en att känna sig extra välkommen som gäst.

Man behöver dock inte låta gästen anlända på en röd matta för att skapa en välkomnande effekt. Istället kan man anlägga en vacker stengång, något som ger ett minst lika bra första intryck. På Byggahus hittar man flera användbara tips på hur man går tillväga när man anlägger en stengång.

Olika typer av sten

Idag finns ett brett utbud av olika stentyper, vilket gör det enkelt att hitta något som passar den stil man är ute efter. Att välja rätt sorts sten är a och o för att få till den stil man är ute efter.

Viktigt med utförligt underarbete

Underarbetet är kanske det viktigaste. Här tar man bort den jord där stenarna ska placeras. Ungefär 30 cm ska tas bort, beroende på hur tjocka de nya stenarna eller stenplattorna är. Viktigt är att lutningen blir rätt och helt samma för alla. Vill man använda ett något komplicerat mönster är det viktigt att se upp så att de faktiskt läggs på rätt sätt.

Minska kostnaderna

Att lägga en ny stengång kan komma att kosta en del då varken stenar eller verktyg är särskilt billiga. För att minska kostnaderna kan det därför vara en bra idé att kika efter aktuella rabatter innan man köper in material. Hos t.ex. Stonefactory hittar man förmånliga rabatter med jämna mellanrum.

Kom igång

Vänta inte med att snygga till trädgården utan kom igång redan idag! Att få gästen att känna sig välkommen redan vid första anblick av hotellet är ett riktigt vinnande koncept. Ta hjälp av en yrkeskunnig person om du inte vet hur du ska gå tillväga med projektet.

Comments Off on Lägg en vacker stengång