Hotell,  Resa

Planera er perfekta weekend

En weekend är en kortare resa på generellt 4 dagar och 3 nätter. Vanligtvis åker man på en torsdag och kommer hem på söndag. En kortare resa kan fortfarande ta dig långt utan att du behöver ta ut alltför många semesterdagar. Eftersom de säljs som en paketresa där datum och hotell redan är förutbestämt brukar priserna vara bra.

Vad vill ni göra?

Bestäm om ni vill ha ett tema på er weekend. Det finns resor med spatema, ni bor på hotell med stora spaanläggningar och får kanske en eller två  behandlingar med i priset. Ni kan boka en weekendresa med mat som huvudfokus. I priset ingår 3-rättersmenyer på hotellet eller bokningar på bra restauranger. Om ni hellre vill se så många sevärdheter som möjligt ska ni inte fokusera på tema utan på plats. Europas historia är som mest välbevarad kring Medelhavet och de mest magnifika byggnaderna hittar du i de stora metropolerna som London, Paris och Rom. Weekendresor baseras på populära resmål och hotell, även om ni inte vet var ni vill åka eller vad ni vill göra, kommer ni säkerligen att få ett njutbar resa.

Bästa pris

En perfekt weekend kostar inte skjortan, det är en av anledningar varför den är “perfekt”. Letar du efter absolut bästa pris ska du undersöka vad flygbiljetter till de olika destinationerna kostar. Vill ni till ett mer udda resmål finns det mindre utbud och därmed högre pris. Kollar ni på populära resmål för just weekendresor såsom till vackra Prag kan ni skära ned kostnaden avsevärt och hitta många olika paketresor och teman. Det kan också löna sig att åka under lågsäsong och på udda datum. Det kostar några fler semesterdagar att resa tisdag-fredag istället för torsdag-söndag men du sparar flera tusenlappar istället.

Comments Off on Planera er perfekta weekend