Hotell

Starta hotell

Ska man bli mer framgångsrik som hotellägare än Basil Fawlty gäller det att verkligen göra rätt ifall man funderar på att starta hotell. Nedan följer några saker som man bör tänka på om man går i tankar på att starta ett hotell av något slag.

Hotell

Affärsplan och budget

Vid start av något så stort och omfattande som ett hotell är det nästintill en nödvändighet med både affärsplan och budget. I affärsplanen ska sådant vara med som vad man tänkt att erbjuda sina gäster, det vill säga vilken inriktning ska hotellet ha, budget eller lyx, sport eller spa. Vad gäller budget är ett bra tips att räkna på flera olika scenarier. Hur många gäster krävs för att det ska gå runt? Vad är ett bra scenario, vad är ett mindre bra scenario och vad innebär detta för verksamheten.

Val av lokal

När det kommer till val av lokal är det viktigt att man verkligen tänker igenom sitt val noga innan man slår till. Ett bra tips kan vara att ta hjälp av en expert med bra koll på hotell och som vet vad som är värt att betala. Läget är givetvis a och o vad gäller hotell eftersom det i stort sett är helt avgörande för att locka gäster.

Inredning av hotellet

Själva inredningen av hotellet är av stor betydelse, då det är detta som ger hela hotellet dess prägel. Här kan det vara bra att verkligen noga tänka igenom vad man vill förmedla för bild och känsla till sina gäster. Är man ute efter att erbjuda ett toppmodernt hotell av senaste snitt eller ett pittoreskt och mer lantlig hotell med mysig stämning? Oavsett vilken typ av hotell man väljer kan en bra idé vara att köpa in sängskåp till rummen, vilka dessutom är mycket praktiska.

Personal

Rätt personal till hotellet är också viktigt eftersom det ofta är väldigt slitsamt att sköta allting på egen hand. Någon form av städpersonal är alltid bra att ha, framför allt om det rör sig om ett större hotell. Ska man även ha restaurangverksamhet på hotellet är det bra med en kock till denna. Ett bra tips när man anställer personal är att försöka hitta folk som är flexibla och som kan hoppa in och hugga i där det behövs.

Huvuddelen av innehållet i den här texten är inspirerat av en artikel från Startaeget.se.

Comments Off on Starta hotell