Hotell,  Tips och Nyheter

Vad gör ett hotell attraktivt

Man kan säga att i städer där hotellrummen är fler än det finns besökare varje vecka så har hotellen det dom gör för att locka besökarna att välja just sitt hotell. Vi listar några saker som fäller avgörandet.

Unicitet och utbud

Den första faktorn beror lite på vem man frågar, men om det finns många olika hotell av samma karaktär att välja bland så kan det vara små detaljer som fäller avgörandet och det kan vara stora detaljer. Om ett hotell är unikt och har något som passar alla så är chansen större att det är det hotellet man väljer. Om vi tar en titt på ett hotell i Örnsköldsvik vid namn Strand City Hotell så har man en sällsam unicitet eftersom inget av rummen är likadant som det andra. Detta innebär att man kan erbjuda något för precis alla som behöver boende.

Priset

För somliga så hamnar förmodligen denna faktor på förstaplatsen. Den som bara behöver någonstans att sova en eller några nätter nöjer sig förmodligen med det billigast möjliga alternativet som finns att tillgå. Så konkurrerar man om samma kunder så är det viktigt att kunna erbjuda något extra för slanten eller så erbjuder man ett billigare pris för att knyta åt sig dessa gäster.

Läget

En faktor som också är viktig är var hotellet är beläget. Är det i utkanterna av staden eller är det mitt i centrum? Utifrån läget så har man också möjlighet att påverka priset och vad som ingår i det. För somliga så betyder läget allt och därmed är man beredd att betala ett högre pris för bekvämligheten att bo precis i centrum – eller för den delen utanför om man nu det vill, men vår erfarenhet säger att folk oftast är mer benägna att betala för centralt läge.

Maten

Finns det mat på hotellet och vad är det då för kvalitet på denna mat. Många tycker att det säger mycket om vad det är för hotell man har att göra med, bara genom att se deras frukostbuffé. Detta stämmer åtminstone ibland.

Comments Off on Vad gör ett hotell attraktivt